گردو چیست؟

گردو دانه خوراکی است که از درخت برگ ریزی است که از دو قسمت با یک پوسته سخت احاطه شده است.

فیروز قره داغی

فیروز قره داغی

گردو چیست؟ گردو دانه خوراکی است که از درخت برگ ریزی است . از دو قسمت با یک پوسته سخت احاطه شده است.
گردو میوه مغزدار است که منبع انواع ویتامین‌ها آنتی اکسیدانها فیبر و پروتئین می باشد.
گردو دارای ارقام و نژادهای متنوعی است که هر کدام از این ارقام مختص یک منطقه آب و هوایی مباشند.

بهترین فصل کاشت نهال گردو :

درخت گردو مخصوص مناطق کوهستانی و سردسیری می باشد. برای همین کاشت نهال گردو در فصل پاییز بهتر است.
کاشت نهال گردو در فصل پاییز به این دلیل مناسب است. ریشه درخت گردو برای رشد و تقویت در هوای خنک مناسب است. چون بعداز کاشت نهال گردو بایدانرا منظم آبیاری کرد. فصل پاییز به علت بارندگی زیاد برای کاشت درخت گردو مناسب است. البته باید این را هم در نظر بگیرید که کاشت نهال گردو در مناطقی که احتمال یخبندان وجود دارد مناسب نیست. بهتر است نهال گردو را در اواخر زمستان که از سرمای هوا کاسته می شود اقدام به کاشت نهال گردو کرد.

مراحل کاشت و آبیاری گردو :

گردو در میان میوه های خشک باری از اهمیت خاصی برخوردار است و برای صادرات مناسب می‌باشد. نگهداری از میوه خشک شده هزینه زیادی ندارد. درخت گردو به علت بزرگ و گسترده بودن نیاز زیادی به نور خورشید دارد. اگر نورگیری درخت زیاد باشد در باردهی آن تاثیر زیادی دارد. برای همین باید درخت گردو طوری کاشته شود که فاصله بین آنها کمتر از ۸ متر نباشد. چون درخت گردو بزرگ است بعد از چند سال شاخه ها به هم میرسن و اگر فاصله رعایت نشود باعث درگیری شاخه ها میشود. این باعث می شود درخت در نور گیری با مشکل مواجه شود در باردهی و کیفیت میوه درخت تاثیر بگذارد.

فاکتورهای مناسب برای کاشت نهال گردو یکی خاک مناسب و آبیاری منظم می باشد. داشتن خاک مناسب برای کاشت درخت گردو مهم می باشد. برای کاشت نهال گردو می بایست چاله های به عمق ۱-۲ متر را حفر کرد. استفاده از خاک مناسب و کود برای رشد نهال گردو بسیار اهمیت دارد البته این کار را باید چند ماه قبل از کاشت نهال انجام داد.
فاکتور بعدی. آب و آبیاری منظم می باشد. درخت گردو در رشد خود مراحل مختلفی دارد که در این مدت غفلت در آبیاری باعث کاهش محصول درخت می شود. میزان آب مورد نیاز درخت گردو را نمی توان به دقت پیش بینی کرد. خاک مناسب منطقه آب و هوای نیز در میزان آبدهی دخالت دارد . آبیاری نهال گردو به چند روش می توان انجام داد . روش اول آبیاری سنتی یا غرقابی می باشد. روشهای دیگری چون آبیاری قطره‌ای بارانی نواری نیز هستند که می توان از آنها استفاده کرد. (البته باید توجه داشته باشید که آبیاری درخت گردو در فصل پاییز و زمستان به علت سرما زدگی توصیه نمی‌شود)

فواید میوه گردو :

میوه گردو دانه ای است که از درخت گردو رشد می کند و دارای خواص بی نظیری برای بدن می باشد میوه گردو دارای موادی چون فسفر ،مس،منگنز،اهن و ویتامین B6 می باشد.
فسفر: این ماده بیشتر در استخوانها وجود دارد ویک درصد از بدن انسان را تشکیل می دهد.
مس: مس موجود در میوه گردو برای تقویت قلب مفید است.

مغز گردو خواص درمانی زیادی دارد برای جوان سازی پوست – مرطوب کننده طبیعی پوست – افزایش رشد مو – تقویت حافظه – تقویت سیستم ایمنی بدن – ضد سرطان – جلوگیری از لخته شدن خون – تنظیم فشارخون – تنظیم قند خون – جلوگیری از فراموشی و الزایمر – درمان مشکلات رفتاری – کج خلقی و مشکلات خواب پدرمان پیش فعال یا (هایپراکتیوی) مفید است.

مراحل کودها و هرس درخت گردو :

همان طور که در مرحله کاشت گفته شد قبل از کاشت نهال گردو باید خاک را از مواد و عناصر دیگر چون پتاسیم – فسفر – ازت – آهن – روی – مس و مواد ارزشمند دیگر نیز غنی کرد تا برای رشد و تغذیه درخت گردو مناسب باشد. برای تغذیه درخت گردو میتوان از چال کود نیز استفاده کرد در فصل زمستان گودالی به عمق ۴۰ الی ۵۰ سانتی متر و به طول یک متر در سایه انداز درخت حفر شود. کود حیوانی و کودهای دیگر را داخل چاله ریخته تا درخت بتواند در سالهای اول رشد از آنها تغذیه کند.
هرس درخت گردو یک هرس فرم دهی و دیگری هرس باردهی میباشد.

هرس درخت گردو به دو صورت می باشد
۱-هرس فرم دهی.در این نوع هرس که از سال اول تا سال چهارم کاشت می باشد. سال اول نهال را از فاصله ۱٫۵متری سربرداری می کنند. این کار باعث رشد شاخه های جانبی درخت می شود. بعد از سال اول شاخه های جانبی که رشد کرده را مرتب مکنیم. درخت برای سالهای آینده فرم و شکل منظم داشته باشد.
۲-هرس باردهی.هرس باردهی درخت گردو را بهتر است در اواخر زمستان و یا در تابستان انجام دهیم. شاخه های خشک و اضافی را از درخت حذف کنیم تا درخت بتواند نورگیری کامل خوبی داشته باشد. این امر باعت بهتر شدن کیفیت میوه گردو و جوان ماندن درخت گردو می شود. (توضیح اینکه هرس باردهی را سالی یک بار انجام می دهیم و بعداز هرس محل بریدگی را حتما با چسب باغبانی بپوشانید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart
اسکرول به بالا